Начало

Продукти

Машинен парк

Услуги

Клиенти

Контакти
ХИДРАВЛИЧНА ПЕЛЕТ ПРЕСА “BIMETA Hydraulic Pellet Press 350”


Фирма "БИМЕТА" се занимава с проектиране и производство по уникална технология на собствени пелет преси. Пелет пресите произвеждат алтернативното гориво на бъдещето - пелети от биомаса. Машините са с оригинална масивна конструкция с въртящи се ролки. Регулирането на височината на ролките е посредством хидравлична система. Това дава възможност настройването на височината на ролките да се прави и по време на работа. По този начин регулирането става равномерно (и двете ролки са на еднаква височина) и лесно. При блокиране на машината освобождаването на ролките отнема само около минута. Така значително се улеснява и ускорява първоначалната настройка на машината.
Благодарение на вградения ограничител е невъзможно ролките да деформират матрицата, което почти изцяло елиминира вероятността от авария.
При новата конструкция, която "БИМЕТА" предлага, лагеруването на ролките се осъществява с масивни конусно-ролкови лагери. За разлика от китайските и от досегашните, които налагаха чести ремонти или бяха прекалено скъпи, масивните конусно-ролкови лагери се износват много по-бавно и  налагат смяната им да се извършва много по-рядко.
Високата мощност на хидравличната преса на "БИМЕТА"
“BIMETA Hydraulic Pellet Press 350” осигурява необходимата голяма температура за производство на пелети. Благодарение на нея лигнинът, съдържащ се в обработваната биомаса, се разтапя до идеална хомогенна смес, от която се получават пелети с лъскава повърхност, голяма плътност и качество, без да е необходимо да се добавят допълнителни слепващи вещества.

Хидравличната пелет преса на "БИМЕТА" е подходяща не само за всички големи фабрики, които произвеждат основно пелети, но и за всякакви производители от чиято основна дейност остава голямо количество отпадна биомаса - дъскорезници, фабрики за мебели, за паркет, за олио, за кафе, мелници и др. Вместо да влагат допълнителни ресурси (време и финанси) за изхвърлянето на биомасата, собствениците на тези фабрики могат да усвоят нова пазарна ниша, увеличавайки доходите си.

Характеристики на хидравличната пелет преса на "БИМЕТА" -
“BIMETA Hydraulic Pellet Press 350”


• Мощност на главния двигател: 32 кВ;
• Външен диаметър на матрицата: 350 мм;
• Работна площ на матрицата: 440 см2;
• Диаметър на отворите на матрицата:
6 мм, с възможност да се замени с матрица с диаметър на отворите по желание на клиента;
• Периферна скорост на ролките: 2,5 м/сек.;
• Диаметър на ролките: 165 мм;
• Брой ролки: 2;
• Широчина на ролките: 54 мм;
• Средна производителност: 300 - 400 кг/ч.;
• Регулиране на височината на
ролките над матрицата: чрез хидравлична система.

Фирма "БИМЕТА" произвежда и резервни части за пелетезиращата преса - матрици и ролки.

По желание на клиента подаването на материала може да бъде автоматизирано  чрез шнек.
БИМЕТА
качествените български машини
БИМЕТА
качествените български машини