Пелет преса

ПЕЛЕТ ПРЕСА “БИМЕТА МОДЕЛ 350”

Машина за производство на пелети с плоска матрица и въртящи се ролки. Масивна и здрава конструкция. Позволява производство както на агро пелети, така и на пелети от най-твърда дървесина (дъб, бук и акация). 

ХАРАКТЕРИСТИКИ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ


РОЛКИ И МАТРИЦА ЗА ПЕЛЕТ ПРЕСА

За да бъде производството на пелети рентабилно са необходими качествени консумативи. Качествената матрица е от първостепенно значение.

Фирма “Бимета” разполага с опита, машините и технологиите сама да произвежда матриците и ролките за своите пелет преси.  Също така поддържа на склад ролки и множество матрици за най-разпространените материали.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Матрица и ролки за пелет преса, матрица и ролки за пелети


Дозиращ шнек за пелет преса

ДОЗИРАЩ ШНЕК

Подава раздробената биомаса към пелет пресата с постоянна скорост, която може да се регулира. Без това устройство правилната работа на пелет пресата е невъзможна. Разполага със собствен бункер и колела. Компактен и лесно подвижен, дозиращия шнек на “Бимета” се адаптира лесно и бързо към всякакви помещения.

ХАРАКТЕРИСТИКИ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ


ОВЛАЖНИТЕЛ (КОНДИЦИОНЕР)

Добавя вода към раздробената биомаса, непосредствено преди пелет пресата. Количеството на добавената вода се регулира много прецизно. С помощта на този уред,  производството на пелети се улеснява значително и качеството на пелетите се поддържа оптимално. 

ХАРАКТЕРИСТИКИ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Овлажнител за пелет преса


ЛИНИИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПЕЛЕТИ

Линия за производство на пелети

Фирма “Бимета” има богат опит както в изработването на машини за пелетиране на биомаса, така и в изграждането на цели инсталации за производство на пелети. Практиката показва, че всяка инсталация за производство на пелети се отличава от другите по вида и начина на получаване на входната суровина. Така например някои производители на пелети работят с отпадна дървесина, други раздробяват дървени трупи (т. нар. целулоза), трети използват и двата вида дървесина, а четвърти произвеждат агро пелети. Освен това използваната дървесина може да е иглолистна (по-мека) , широколистна (по-твърда), или смес от двете. Суровината може да идва суха или да се суши в сушилня. Цялото това разнообразие налага всяка отделна фабрика за пелети да се проектира индивидуално.  Фирма “Бимета” може да предложи оптимално решение за всеки клиент. Дори да не можем да произведем цялото оборудване, ние сме в състояние да Ви препоръчаме най-доброто решение.

Въпреки голямото разнообразие, всички пелетни инсталации имат една обща черта – те трябва да са надеждни, лесни за поддръжка и експлоатация. Времето за престой поради дефекти и ремонти трябва да е минимално. Консумативите и резервните части трябва да са качествени и бързо доставени.

За разлика от вносните пелетни линии, оборудването на “Бимета” има бърза и икономична поддръжка. Ние разполагаме с лагери, ролки и матрици за пелети на склад. Поддържаме складови запаси с частите за нашите изделия. При възникване на проблем, клиентите ни могат да се допитат до нас по телефона веднага, без да има нужда да изчакват мнението на експерти от чужбина. За нас е честа практика да изпращаме спешно части или консумативи. Така нашите клиенти в рамките на страната получават необходимото до сутринта на следващият работен ден.